Show me your BFF contest

Selamat Pagi semua ! Eh, nak dekat tengah hari la. Hahaha. Semoga semua sihat pada hari ni. Jangan jadi mcm Puan blog nie. :D

Hari ni, eh bukan semalam. Ada Akak comel telah meng-tag 1 contest kat blog saya. Disebabkan tu, saya nak meng-join lah contest ni kan. Mana taw dapat hadiah menarik ke :p

ART_7252 comelnye korang nie :D

Contest ni telah dirasmikan oleh puannya yang sedang kaya & murah hati untuk bagi hadiah kat bloggers. :D Dia bakal lawyer. Kira Kami ni lebih kurang jela, Law student .Hihihi.

Okay, sekarang mari kita skodeng sket siapa BFF saya yang bertuah tu cl1

DearNurulBadiah Lai,

Dia telah terlahir pada 21 November 1992.*ter ok :p  Lahir je, mesti nak nangis dulu. Memang mcm saya. Dulu kami tersekolah rendah sama ( tahun 2003 ), tapi masing2 buat-buat tak berapa nak kenal. Berlaga bahu pun tak pernah. Yela, tak kenal kan, buat nak berlaga bahu, nanti kena backhand. Nayaa je nanti ~ So, bile da tak kenal, kami pon buat hal2 masing2….. Begitulah seterusnya sehingga tahun 2005.

2005, tahun yang agak best sebab time tu jejak sek men sama di Gombak yang tercinta. Masa tu da form 1~ To make it short, kami Terttbe sama kelas pulak. Dan tertetibe duk sebelah menyebelah. Jadi saya pun terttbe terpelik. Tapi takpe, jodoh kami mungkin bg1 Ke mana saja, kami pasti bersama. Kantin, tandas, blik guru semualah. Dari F1 hingga F5. Tapi kami terpisah sekejap time F3.Pastu kami sambung balik & duduk bersama2 bersebelahan. Makan pon kadang2 menu sama je kat sekolah. Kalau saya makan tu, dia pon makan tu. Kalau dia makan tu, saya pon makan tu. Betapa serasinya kami bersama. Ewahhh !

Ada orang kata, kami ni mcm kembar.Berkepit je.. Da kata jodoh, mestilah bersama kan.Opsss ! Yang pasti kami bukan lesbian OKAYY !

Kalau jalan2, kami sentiasa pergi ber22. Dating mcm tulah. Kami selalu share mcm2 cerita suka & duka kami. Nangis adalah mesti kalau cter tu sedih. tg1 Hubungan kami berterusan bahagia hingga ke U. Eh,bukan. Foundation Center kat PJ. Belum jejak U lagi, tapi inshaAllah sama-sama akan menjejak kaki ke UNIVERSITI ISLAM ANTARABANGSA di Gombak. *bagai sirih pulang ke gagang, Gombak jugak akhirnya. Course kami amik mestila Laws ! Sebab masing2 banyak cakap la ada story-mory. Cakap banyak bile ber2, bukan depan orang ramai ~ haha. Yang pasti, Dia akan amek Shariah, dan saya Civil je. huhu.

Tuntasnya, dia sekarang tengah bercuti begitu juga saya, Jadi saya harap dia sentiasa sayangkan saya & tak lupakan saya. Semoga dia dapat ape yang dia mahukan, InshaAllah * okay x thesis statement nie ? haha. Okay cukup! Tbe masa nak tunjuk siapa si Dia ~

 

PICT0143

Inilah dia BFF saya, Cik Faizah Fauzi. Dua gadis berkaca mata tapi bukan buta. Happy forever okay ! :)

4 orang yang di-tag kan :

 

ok, 60

6 comments:

faizahfauzi said...

kalau makan wantan, makan same2.
mkn nuget pun same2. haha.
thank youu :))

cik atiqa said...

taw xpeee ! :))

cik atiqa said...

taw xpeee ! :))

cik atiqa said...

taw xpeee ! :))

umira said...

ouh. kalau tengok gambar nie,saya kenal bff awak nie. hehe. :P

cik atiqa said...

heee :))