Jalan-jalan cuci mata

 

Tarikh 21/ Jan,lepas tunggu Cik Fatin balik dari kelas Fardhu Ain, .kitrg satu bilik semua bersiap-2 untuk ke Mid Valley.Da lame xg jalan2, tyme ni la nak jalan2 bersama-dorang ni. Tujuan sebenar nak g Mid bukan la nak berfoya-foya atau mencuci mata melihat jejaka2 hensem kat situ, tetapi nak teman Cik Aina cari blazer untuk Mooting next week. Nak taw mooting tu ape, sila buka Kamus Oxford. Moot ni khas untuk law students sahaja Smile.Sampai agak petang la sbb Cik Fatin hbs kelas pun petang.. B4 smpai Mid, Cik Fatin da mula menunjukkan kelaparannya. Kesian pulak tgk kan, bagi la dia Cloud 9 wafer untuk lapik perut, kang nangis pulak .Hahaha.

Da sampai,mula la mencari tempat nak makan. Kate lapar, mesti la cr tempat makan kan, takkan tempat jual baju . –.-‘ Jalan punya jalan, KFC lah menjadi pilihan .Tempat fav Cik Fatin tu. Heehhe. Suka sangat makan Nasi Ayam Jom Jimat dari KFC. Sedap yea Cik Fatin. Cik T pun suka jugak.hehe. After da kenyang melahap ( hyper sket), kami pun menuju ke center Mid.Saje nak bercamwhore.hehe.Ada exhibition for raya cina.So,dorang ni amek la kesempatan jap.

DSC02238Selepas berpeluh2 bercamwhore,kami menghantar Cik Aisyah yang berkaca mata pulang ke pangkuan keluarganya ( ecehhh ) .Dia nak balik rumah da, so kitrg da sedih berair mata ( ohh lagi hyperbola ) hantar dia pulang. Huhuhu. Lepas tu,bermula la pencarian Blazer untuk Cik Aina. Masuk JJ kejap. Ushahidu sana-sini. Tttbe terstop kat satu tempat beg ni. Ehemmmm Cik Fatin berminat gn 1 beg nie.

DSC02233

Senyum lebar betul cik Fatin ni. Hehehe.Sampai 2 kali pg tempat ni. Pikir- nak beli ke tak, akhirnya beli jgak.. alahai. roomate ku sorang nie. hehe.

Lpas shopping brg2 girl, pencarian Blazer bermula balik setelah tergendala gara-gara beg. hehe. Masuk kedai ni, mahal sangat, masuk kedai tu, mahal jugak .Akhirnya kami semua decide nak masuk KAMDAR. Mata semua melilau nak cari tempat blazer. Bila da jumpa tu, berjam-jam cik Aina nak test.Confuse dengan 2 blazer yang bersesuaian dengan dia. Kitrg ajak g test kat fitting room.Kitrg pun .apa lagi, join masuk Fitting Room sekali. Nasib besar. ahahaha .Opss nampk cermin.. Maka, Cik Fatin & Cik Aina cepat2 pakai blazer Nyah-Nyah

 

DSC02248

ehem ehem.ececeh.Tak sabar nak jadi lawyer la tu Smile with tongue out

 

DSC02249

amboiii. da mcm Bos Besar je.

 

Agak lame kitrg lepak dlm fitting rooma tu. Cik Aina ttp confuse nak pilih mn satu.. Penat penat.

DSC02253

sempat lagi tu dengan Hp dia Smile with tongue out

Last2, Cik Aina decide jugak nak beli mcm Cik Fatin penah beli dulu. Bayar2, kitrg ‘lari’ ke surau untuk solat n lpas tu ke MPH nak cari buku Federal Constitution untuk Cik Aina & Novel untuk Cik Fatin. Sedih cik Aina , bukunya takde tapi happy senyum lebar cik Fatin novelnya ada.Smile

DSC02260

Femes tu novel ni. Islamic novel.About love maybe, tak baca lagi.huhu. Bila tuan dia da hbs bc, baru nak pinjam. hehe .Bole cik Fatin ??

Lepas MPH, kitrg jln-2 n stop jap sbb nak duduk jap.Pakai lagi wedges, kan da lenguh kaki. Padan muka Cik T. Smile with tongue out … Da agak ok sket, perjalanan kami bersambung balik. Ttbe, kriuk kriuk kriuk .. Ohh perut sapa la tu berbunyi.. Baru makan, da lapar lagi. Ish ish ish. Cik Aina plak dengan baik hatinya nak belanja ICE CREAM MCD. So,kitrg ape lagi, tak nak lepaskan peluang.Yeyeah! Mencari lah kami ke seluruh pelusuk Mid ground level nak cari Mcd. Tapi, before terjumpa BIG APPLE!!! EXCITED Cik Fatin kite. Kempunan da nak makan Donut Big Apple. Termakbul jgak. hehehe. Then, g solat jap and proceed to Mcd. Cik T sempat lagi beli Twister Fries. Favourite tuuu !!!! Dapat ice cream lagi. Ohhh heaven ! Open-mouthed smile Thanks Cik Aina : )

Da penat, takkan tak reti nak balik kan ?? Pkul 8 lebih da. Gadis-2, sila balik yea. Jadi, balik la kitrg tyme tu : ) Sampai bilik, semua da mcm ape je. Haishhh .

Pape pun, we had a great day : ) Nanti kite kuar lagi kay. After exams maybe : D . BYE2.

5 comments:

fatin umira said...

hhahaha. nak pinjam? boleh ajewww.
hihihi. :P

atiqa said...

i like !

Cik CT (aisha) said...

ade2 je..

Siti Shaera Salleh said...

student laws ke? study kat mna?

mlle tqa said...

yep2..stdy kat IIUM :)