Nutella Cake

Korang pernah try buat Nutella cake ?? Tak pernah ?? pernah ?? kalau pernah, that’s great. :) Harini, sebelum mkn malam tadi, aku buat Nutella cake. Resipi curik dari tumblr. HEHE. Tapi curi untuk something yg benefit = bagi family makan, okay kan ?? :p. Lepas ni, bole buat untuk Mr Shafiq pulok. :p

Ingredients :
  • 4 tb/sp self rising flour ( aku guna cap blue-key) :p
  • 4 tb/sp sugar. gula halus okay.
  • 1 egg.
  • 3 tb/sp cocoa powder. tak kisah cap apa, mahal murah rembat je.
  • 3 tb/sp nutella.
  • 3 tb/sp milk. susu sejat apa2 brand lah.
  • 3 tb/sp olive/vegetable oil.
Cara-caranya :
  • Mix all the ingredients in a large mug or whatever mangkuk korang nak letak.
  • Whisk well until smooth. Kasi cantik itu kaler semua.
  • Masak dlm mivcrowave or oven untuk 1 1/2 minutes-3minutes. But, it depends pada korang punye kepanasan. Agak2 da naik tu, bole la :)
  • Serve it with whipped cream @ chocolate sauce.
  • DONEE !
p/s : bahan2 ni untuk 1 coffe mug.
Easy kan ?? Mungkin bole cuba untuk Mother’s Day nanti :)
Cuba lah :)
tumblr_l9o0pjMcQj1qbq00ho1_500
sekadar ‘kata-kata’,
bukan kenyataan.

tata

1 comment:

Kaoshi said...

saving this recipe.. nama pun x pernah dengar, nak cecuba lah ni...

Sila lawat: Kaoshi Troll