A book keeps your boring day away :P

 

Hari ni saya*sopan sket nak meng-review senaskhah buku yang telah saya habis baca. Mengambil masa berbulan-bulan nak habis sebab tiada masa nak baca plus buku bertukar-2 tangan. Dan akhirnya kembali ke tangan tuannya. ( kenapa tuan,bukan puan or cik ?? )

Buku ini berjudul ;

Does My Head Look Big In This ? by Randa Abdel – Fattah.

DSC02389

agak2 korang tertarik tak dengan buku nie??

Yang pasti plus confirm, saya sangatlah tertarik. Sekadar tengok cover tu pun, da cair okay !! First tengok buku ni, kat Kino KLCC (takperlupanjang2sebabsayataktaunaksebut). First tengok buku ni, terus menarik saya untuk baca di situ jugak..Setengah muka surat baca di Kino KLCC. Sebab ape? Masa tu duit yang ada untuk diperabeskan untuk benda laen, jadi saya hanya mampu membaca setengah muka surat. Diam-diam dalam hati berkata “takpe,nanti mintak duit kat ayah nak beli buku ni”. See, duit ayah jugak –.-‘ HAHA. Duit ayah untuk beli yang berMANFAAT Nyah-Nyah.Sila setuju.HAHA. Setelah bulan bulan berlalu, baru la dapat beli. Peduli apa kalau da baca setengah muka surat. Tak feeling ar derr baca kat Kino. Baca kat rumah lagi best, bole landing2 kat katil. HAHA. Okay, tak mau nak merepek meraban lebih, padahal tujuan asal meng-update blog sekadar nak review this book Smile.Let me proceed.okay sayang.

mood; englishian~

This book is actually about a girl name Amal, a mix girl living in suburb of Melbourne. She lives with her family *of course, got many friends name Adam, Eileen, Josh, Simone, Leila, Yasmeen and etc. She makes the biggest decision to wear hijab as full-timer.She have to deal with some people who reject and condemn her.Just because she wear hijab. Apart from that, this book also about her life with her friends.A crush too.Winking smile.Everything about girls are in this book.Crush, Love, Fashion, Foods. So MUch more.. This book is Rm 33.++ ($8.99/$9.99CAN). But, yesterday, i found a new edition of this book with new cover.Dem –.-‘ lagi lawa kott !Price is about RM 44 plusplus ( new edition okay).So pilih la nak murah ke mahal.Your choice.Tapi yang terbaru lagi lawa –.-‘

So, I recommend THIS book for those who loves english novel. I give 10 over 10 Thumbs up

14 comments:

Shukri Mohd Ali said...

hehehe. yup, dah baca. dan Where the streets had a name pun dah baca jugak.

suka Randa Abdul Fattah :)

*sedang baca Quran & Cricket oleh Farish A Noor :)

cik atiqa said...

really ?? where the streets wrote by Randa jgak ke ?? :)

melle amir said...

that buku, ramai kawan melle suka

cik atiqa said...

bestt !!

amalina sahaja said...

awaakkk, saya suka yg ni. serius. hari tu ms first datang baca ni. memang rasa gila kekuatan dia.

cik atiqa said...

kan kan :D
sangat kuat !

[i.l.y.a] said...

hey babe, i blogwalking terjumpa blog u. I've been searching for that book for a longg time, tak jumpa2.

btw, nice blog. do visit mine :)

cik atiqa said...

hye ilya :)
find this at Kino Klcc.
grab it now !!!

thanks :)

Shukri Mohd Ali said...

yup, where the street tu pun randa jugak :)

cik atiqa said...

xpenah jumpe pon :(

Shukri Mohd Ali said...

hahaha. takpe, nanti cari kat pesta buku ye. kita cari sama2 :P

ciktqa said...

yeayy !!

Shukri Mohd Ali said...

yeayy!! tqa belanje :p

cik atiqa said...

waaaaaaaaaaaaa.byk sgt duet tqa nak bnje.hehe