Alhamdulillah

Bersyukur ke hadrat illahi dengan limpah kurnianya…. Ehh over plak .hehe. Salam sejahtera semua ye adik2 sekalian.Hari ni nak bercerita sket je kat blog ni. hehe.

Sebenarnya, nak bercerita tentang keadaan cik puan blog ni ye.Selepas beberapa hari mengalami kesakitan yang xtaw la nak kata sakit sangat ke tak. Sebelum tu, meh nak story sket ape yang terjadi. Minggu lepas, cik puan blog ni terkena adala satu penyakit ni ( sorry terpaksa dirahsiakan ). Penyakit ni terkena time tengah bertugas untuk Mock Trial 2011 yang diadakan di AMF, CFS IIUM. Balik je dari event to,ttbe rase sakit. Sakit kat mn ? Tanya la doktor cik puan eh.hahaha.Tapi, time tu mmg tak leh nak duduk n jalan dengan betul. Bayangkan bila setiap kali nak jalan, rasa sakit plus anda kena jalan terkedek-kedek plus slow-slow je. Da rase mcm kura-kura je. Mmg kena buat baiklah dengan kaki time tu.Kalau tak mmg tak leh jalan.Huhuhuu. Sian roomate saya, Cik Aishah sebab sanggup tunggu saya yang jalan lambat ni .Smile.Terima kasih aisha : )  Yang paling best, sakit-sakit pon, sempat lagi jalan-jalan dengan Shafiq Red heart. Da rindu plus lame tak jumpe.huhu.Setiap kali nak jalan and duduk, mesti dia tanya okay ke tak, Ohhh terharu sebentar. Kadang-kadang kalau tak bole nak bangun, dia pimpin. Ouchh .hehehe. Time tu, dia pun terpaksa la berjalan lambat. Takkan nak tinggal saya sorang2 kan ? : ( Thanks my dear!

Selepas beberapa, baru la da okay sket sebab da makan ubat kan.Alhamdulillah, bole berjalan dengan normal balik. Hahaha. Da mcm orang cacat pulak : P

Bila da baik itu,datang plak lagi satu. MIGRAIN. Yang ni mmg da sedia ada and kerap jugak kena.Yang tak bestnye, kepala ni rase nak hantuk je kat dinding.Head banging sebentar. : P .Da la migrain pastu muntah pulak. Mmg terpaksa amik mc kat klinik n amek ubat sekali..Masa kat klinik, request half day mc je sb ingat akan okay after 12pm, alih-alih haaaa.time kelas arab muntah lagi. Haishhh. Apa la nasib kan : ( Mmg da tak terdaya time tu. Lpas kelas je trus balik TIDO.Lega la sket time tu..hehe.

Nak dipendekkan cerita, dalam jangka masa 2 minggu tu, mmg kesabaran tu penting. Dugaan yang tak disangka-sangka. Nak nangis pon ada time tu, tp redha jela. Mungkin ada hikmah di sebalik kejadian semua itu. Allah menguji umatnya dengan memberi kesakitan dan kesusahan.Itu tanda Allah masih sayangkan kita.kan kan kan ?? : ) Beringat-ingatlah yea Cik Tqa.

Daaaa : D

6 comments:

ismi aisha said...

hehexde pape la...hehehe~

Shukri Mohd Ali said...

owh...ape pon, jaga diri leklok ye :)

fatin umira said...

saya tahu awak sakit apa! saya tahu saya tahu ! hahahha. ;D

mlle tqa said...

aisha : heee ;D.
shukri : thanks awak :))
fatin : opsss awak2..kunci rapat2..hahaha

icee-yah said...

taking care adik:)

mlle tqa said...

thanks sis :))